Streeknieuws

Met gekleurde paraplu zijn de ‘gaybrapaden’ in Dieren officieel geopend

Foto: Twitter / @gemeenteRheden

DIEREN – De twee ‘gaybrapaden’ in de gemeente Rheden zijn dinsdag op Coming Out Day officieel geopend door burgemeester Petra van Wingerden in aanwezigheid van wethouder Ronald Haverkamp.

Er ligt een regenboogzebrapad  ter hoogte van het voormalige schoolgebouw aan de Wilhelminaweg in Dieren. Een tweede regenboogzebrapad is aangelegd ter hoogte van de apotheek.

Foto: Studio Rheden

Foto: Studio Rheden

Het initiatief komt van GroenLinks in Rheden en het idee werd door de hele gemeenteraad omarmd.

Met de regenboogzebrapaden benadrukt de gemeente Rheden dat iedereen welkom is en mag zijn wie hij of zij is. Om dit uit te dragen en aandacht te vragen voor de acceptatie van homoseksualiteit, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) zijn de zebrapaden, die in de volksmond gaybrapaden worden genoemd, aangelegd.

Foto: Studio Rheden

Foto: Studio Rheden

 

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten