Streeknieuws

Voetballen op kunstgras in Dieren met witte pakken en mondkapjes

Foto: Facebook

DIEREN – Het vijfde elftal van vv Dieren steekt op Facebook de draak met de discussie rond de veiligheid van kunstgrasvelden. Zij liepen gekleed met witte pakken en mondkapjes het voetbalveld van sportcomplex Nieuwland in Dieren op.

Uit een uitzending van het tv-programma Zembla bleek dat de rubberkorrels op veel kunstgrasvelden in Nederland mogelijk kankerverwekkend zijn en dat er meer onderzoek nodig is. De bewuste rubberkorrel ligt op vier sportcomplexen in de gemeenten Rheden en Rozendaal en dus ook op de voetbalvelden van Nieuwland in Dieren.

Ondanks alle onrust blijft de gemeente Rheden rustig. Volgens de gemeente kan er gewoon gesport worden op de velden. De risico’s zijn volgens de gemeente en het RIVM klein. Wel loopt er een landelijk onderzoek naar de gevaren. De resultaten zijn eind dit jaar bekend.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

 

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten