Voetballen op kunstgras in Dieren met witte pakken en mondkapjes

Foto: Facebook

DIEREN – Het vijfde elftal van vv Dieren steekt op Facebook de draak met de discussie rond de veiligheid van kunstgrasvelden. Zij liepen gekleed met witte pakken en mondkapjes het voetbalveld van sportcomplex Nieuwland in Dieren op.

Uit een uitzending van het tv-programma Zembla bleek dat de rubberkorrels op veel kunstgrasvelden in Nederland mogelijk kankerverwekkend zijn en dat er meer onderzoek nodig is. De bewuste rubberkorrel ligt op vier sportcomplexen in de gemeenten Rheden en Rozendaal en dus ook op de voetbalvelden van Nieuwland in Dieren.

Ondanks alle onrust blijft de gemeente Rheden rustig. Volgens de gemeente kan er gewoon gesport worden op de velden. De risico’s zijn volgens de gemeente en het RIVM klein. Wel loopt er een landelijk onderzoek naar de gevaren. De resultaten zijn eind dit jaar bekend.