Streeknieuws

Gemeente Rheden respecteert de kleur van de pieten

Foto: Pixabay

RHEDEN – De gemeente Rheden respecteert welke kleur piet er in de plaatselijke optocht meeloopt. De sinterklaasintochten in de gemeente Rheden worden door vele plaatselijke verenigingen verzorgd. 

‘Het is een kinderfeest’, zegt de gemeente. ‘Wij gaan ons niet mengen in de kleurkeuze van zwarte piet. Elke plaats bepaalt zelf welke invulling zij aan de optocht geven.’

Over de kleurkeuze van zwarte piet is flinke discussie ontstaan. Er is door RTL al aangegeven dat er in hun programma’s alleen nog veegpieten zullen voorkomen. Dit zijn pieten die door de schoorsteen komen en daarom zwarte vegen op hun gezicht hebben.

In het dorp Rheden zullen de pieten zwart zijn. Over de andere dorpen is nog niets bekend.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten