Streeknieuws

Rheden: ‘Geen subsidie voor tuin Middachten in De Steeg is zorgwekkend’

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – De gemeente Rheden heeft een brief gestuurd naar de Tweede Kamer over de subsidie van landgoed Middachten in De Steeg voor het onderhoud van de historische tuin.

Door bezuinigingen en aanpassing van de regels krijgt Middachten vanuit Den Haag de komende zes jaar geen cent meer voor het onderhoud.

Volgens de gemeente Rheden zijn de gevolgen zorgwekkend. Middachten kan zonder het geld niet meer de eeuwenoude tuin onderhouden. Bovendien staan volgens de gemeente de werkgelegenheid en openstelling onder druk.

Rheden vraagt in de brief aan de Tweede Kamer om alsnog geld beschikbaar te stellen voor de tuin van Middachten, bijvoorbeeld door geld voor onderhoud van historische gebouwen door te sluizen naar het onderhoud van tuinen.

Naast Middachten raken nog eens tientallen andere landgoederen in Nederland de subsidie kwijt. Eerder stuurde Middachten al een brief naar Den Haag.

Kijk hier naar de reportage van mediapartner Omroep Gelderland over het onderhoud van de tuin van Middachten.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

 

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten