Twee mannen uit Brabant aangehouden voor Posbankmoord

Foto: screenshot TV Gelderland

RHEDEN – De politie heeft twee mannen aangehouden in het onderzoek naar de Posbankmoord. Dat maakte de politie woensdagavond bekend tijdens een persconferentie op het politiebureau in Apeldoorn.

Er heeft zich iemand gemeld op het politiebureau en daarna wist de politie een tweede aanhouding te verrichten. De twee mannen zijn 43 en 55 jaar oud en komen uit Veghel en Boekel.

Aart Garssen, hoofd van de recherche, noemt het een belangrijke doorbraak in het onderzoek naar de Posbankmoord. ‘Dat er na 13 jaar nu twee mannen zijn aangehouden geeft nieuwe hoop dat we deze zaak eindelijk op te lossen. Voor de nabestaanden van Alex Wiegmink is dat heel belangrijk, zij willen de zaak graag afsluiten’, aldus Garssen.

Alex Wiegmink uit Drempt ging op 20 januari 2003 aan het einde van de middag een rondje hardlopen op de Posbank bij Rheden. Een paar uur later werd zijn uitgebrande auto gevonden in het Brabantse Erp. Het verkoolde lichaam van Alex Wiegmink werd in zijn auto gevonden.

Ondanks uitgebreid onderzoek door de recherche werd de zaak nooit opgelost. In 2008 werd er een arrestatie verricht, maar dat liep op niets uit. Daarna waren er geen nieuwe ontwikkelingen in de zaak.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries meldde maandag plotseling dat er een doorbraak in de zaak was. Een cold case team van de politie had anderhalf jaar in het geheim aan de zaak gewerkt en wist de nieuwe aanknopingspunten naar boven te halen.

De nieuwe aanknopingspunten werden dinsdagavond bekendgemaakt in het programma Opsporing Verzocht. Er werden onder meer de signalementen van de twee vermoedelijke daders getoond en een blauwe Audi 80 die gebruikt zou zijn. Ook werd een zwart mutsje getoond. Op het mutsje zat dna.

Woensdagavond meldde de politie dat er twee verdachten zijn gearresteerd.