Gemeente Rheden komt met ideeëncafe over de zuidflank in Rheden

Foto: Studio Rheden

DE STEEG – De gemeente Rheden opent op donderdag 17 november een ideeëncafe over de zuidflank in Rheden. Dit is het gebied dat loopt van Worth Rheden tot en met het begin van de Steegse Haven. Er zijn volgens de gemeente verschillende mogelijkheden om dit gebied aantrekkelijker te maken.

Wethouder Nicole Olland opent om 16.00 uur het ideeëncafe in Het wapen van Rheden aan de Groenestraat 58 in Rheden. Inwoners en gebruikers van dit gebied kunnen drie dagen lang hun ideeën uiten die ze hebben voor dit gebied.

Bij het ophalen van informatie voor de Structuurvisie in 2014 gaven inwoners aan dat er meer kán met dit gebied; aantrekkelijker, toegankelijker en beter gebruik maken van wat er is op het gebied van recreatie en toerisme. Ook zou de verbinding tussen en het dorp en de zuidflank beter kunnen.

De gemeente heeft al gesprekken gevoerd met de verschillende verenigingen in het gebied. Ook is gesproken met het Rhedens Dorpsbelang. Nu kunnen bewoners en gebruikers laten weten welke ideeën er zijn om samen met de gemeente te kijken wat er mogelijk is in het gebied.

Openingstijden Ideeëncafé:

Donderdag 17 november van 16.00 tot 20.00 uur
Vrijdag 18 november van 16.00 tot 20.00 uur
Zaterdag 19 november van 10.00 tot 14.00 uur

Belangstellenden kunnen binnenlopen om hun ideeën achter te laten en/of in gesprek gaan met medewerkers van de gemeente. Koffie/thee staan klaar in het café.

In het voorjaar presenteert de gemeente een conceptplan voor de zuidflank. Met daarbij aangegeven de planning voor de uitvoering.