Streeknieuws

Teckel Knoet speelt in konijnenhol verstoppertje met brandweer in Velp

Foto: Martin de Jongh

VELP – Teckel Knoet heeft de brandweer in Velp even flink bezig gehouden. Het 7-jarige hondje uit Rozendaal dook maandag een konijnenhol in en kwam niet meer tevoorschijn. Knoets’ baasje belde daarom de brandweer.

Bevelvoerder Raymond Damen kan met een lach terugkijken op de bijzondere inzet. ‘Knoet heeft ons laten glimlachen. Al gauw bleek dat hij niet vastzat, dus we wisten dat het goed zou komen.’

Toch had het nog wat voeten in de aarde voordat Knoet genoeg had van het leven onder de grond. ‘Wij hebben met een schep grotere gaten gegraven’, vertelt Damen.

‘Knoet liet twee keer zijn gezicht zien, maar trok zich waarschijnlijk van de schrik snel weer terug. Een keer of zes à zeven kwam Knoet uit een ander hol tevoorschijn’, vervolgt Damen.

Na een half uur ploeteren, vond de Velpse brandweer het genoeg. Omdat ze wisten dat de teckel niet in een benarde situatie zat, lieten ze hem uitrazen. Het spelletje van de teckel duurde uiteindelijk zo’n vijf uur.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten