Giro d’Italia in Gelderland sluit af met een tekort

Foto: Studio Rheden

ARNHEM – De start van de Giro d’Italia in Gelderland heeft met een tekort van 365.000 euro afgesloten. Dat staat in een evaluatie naar de wielerklassieker die vier dagen door Gelderland kwam in mei van dit jaar.  Een etappe kwam door de gemeente Rheden.

Het budget van de organisatie is uiteindelijk gesloten op 12.462.000 euro, waar vooraf was gerekend op een besteding van 12.850.000 euro. Aan de inkomstenzijde werd € 12.097.000 gerealiseerd, een tekort van 365.000 euro.

Projectdirecteur Simone Richardson: ‘We hebben minder inkomsten gegenereerd dan vooraf begroot. Belangrijkste aanleiding is dat het bedrijfsleven door tijdsdruk niet zoveel betrokken is geraakt bij het evenement als had gekund. We hebben daar op geacteerd door de begroting omlaag te brengen, zonder daarmee de doelstellingen in gevaar te brengen.’

Desondanks wordt er tevreden teruggekeken naar het wielerevenement. De Giro d’Italia trok 482.000 bezoekers. 121.500 bezoekers kwamen van buiten Gelderland en 42.500 bezoekers vanuit het buitenland, met name uit België, Duitsland en Italië.

De TV beelden van Giro Gelderland bereikten 72 miljoen mensen in Europa. De dagbezoekers besteedden gemiddeld 29,07 euro.

Klik hier (pdf) om het hele rapport te bekijken.