Streeknieuws

Historische buitenplaats Rozenhage in Velp op gemeentelijke monumentenlijst

Foto: Studio Rheden

VELP – Een deel van de historische buitenplaats Rozenhage in Velp komt op de gemeentelijke monumentenlijst. Het verzoek kwam van de eigenaar en de gemeente is akkoord gegaan.

Het gaat om het centrale deel van de historische buitenplaats Rozenhage, het deel rondom de rijksmonumentale villa.

De buitenplaats en de villa waren onderdeel van een oud landgoed dat lag tussen Arnhem en Velp bij de Rozenhagelaan en de Arnhemsestraatweg. Meer informatie over Rozenhage is te vinden op www.rhedenopdekaart.nl.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten