Streeknieuws

Velp krijgt Guus Dijkhuizenplantsoen bij Oranjeplein

Foto: Google Streetview

VELP – Het plantsoen bij het Oranjeplein in het centrum van Velp gaat het Guus Dijkhuizenplantsoen heten. Guus Dijkhuizen uit Velp richtte onder meer Kunsthuis 13 en Klas Vijf op en overleed in 2013.

Het plantsoen ligt naast Klas Vijf, een galerie voor de hedendaagse beeldende kunst. Zijn galerie was ook zijn woning, waar hij is overleden.

Vrienden en bewonderaars van Guus Dijkhuizen kwamen met het idee om het plantsoen te vernoemen naar Guus Dijkhuizen. De gemeente omarmde het idee. Het voorstel moet nog door de gemeenteraad worden aangenomen, maar dat is nog een formaliteit.

Overigens moet de gemeente wel een uitzondering op de regel maken. Straten mogen alleen vernoemd worden naar mensen die al tien jaar of langer dood zijn. Omdat er volgens de gemeente veel draagvlak is, maakt de gemeente een uitzondering.

De onthulling van het bord is op 11 januari 2017, de dag dat Guus Dijkhuizen 80 jaar zou zijn geworden.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten