Oplossing wanhopige melkboer Velp is nieuwe weg; gemeente wacht op aanvraag

Foto: Google Streetview

VELP – Het melkbedrijf Nieuwenhuis aan de Zutphensestraatweg in Velp is aan zet om met een oplossing te komen voor situatie met de ‘gevaarlijke’ spoorwegovergang. In een memo aan de gemeenteraad van Rheden staat dat de gemeente nog steeds wacht op een tijdelijke of definitieve oplossing.

Het melkveebedrijf moet voor 15 december een oplossing hebben, omdat Campina vanaf dan geen melk meer wil ophalen. De enige weg naar het melkveebedrijf gaat nu over een onbewaakte spoorwegovergang en dat vinden de vrachtwagenchauffeurs van Campina te gevaarlijk. Dat zou het einde van zijn bedrijf betekenen.

Eerder dit jaar kreeg de gemeente een aanvraag voor een nieuwe ontsluitingsweg over landgoed Biljoen, maar dit plan was volgens de gemeente niet goed genoeg.

Aangezien een definitieve oplossing tijd kost door allerlei procedures heeft de gemeente  erop aangedrongen om met een tijdelijke oplossing te komen, maar tot nu toe heeft de gemeente niets ontvangen.

Melkboer Nieuwenhuis laat wel doorschemeren dat er oplossing in zicht is. Hij overlegt met onder meer de eigenaar van Biljoen, Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK) en ProRail.

Kijk hier naar de reportage van mediapartner Omroep Gelderland