Streeknieuws

Zeldzame vogel in Velp; opwinding bij vogelspotters

Niet de bewuste pestvogel. Foto: Pixabay

VELP – Opwinding bij vogelspotters. In een tuin aan de Schonenbergsingel in Velp zitten vier pestvogels. Deze vogels met opvallende kleuren komen voor in Scandinavië en Siberië en het is zeldzaam dat ze in Nederland te zien zijn.

Vogelspotters uit heel Nederland komen naar Velp om de vogels op de gevoelige plaat vast te leggen. ‘Dat is echt hotnews onder vogelaars’, zegt Jeroen Gosse van de Vogelwerkgroep in Arnhem op Radio Gelderland. ‘Van zo dichtbij heb ik ze nog nooit gezien en dat maakt het echt wel leuk.’

De pestvogels zijn donderdag en vrijdag nog gezien aan de Schonenbergsingel, vlakbij de school De Arnhorst. Het lijkt erop dat de vogels voorlopig nog in Velp blijven. ‘Het kan zijn dat ze morgen weer weg zijn, omdat er ergens anders lekkerder eten is. Vaak blijven ze tot uiterlijk februari maart in Nederland en trekken ze weer naar het hoge noorden.’

Op de website waarnemingen.nl zijn al veel foto’s van de pestvogels in Velp te zien.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten