Streeknieuws

Bomen Middachterallee bij De Steeg kunnen gered worden

Foto: Pixabay

DE STEEG – De beuken aan de Middachterallee tussen De Steeg en Ellecom kunnen gered worden. Uit onderzoek van de gemeente Rheden blijkt dat de conditie en de vitaliteit van de bomen zo goed is dat de laan zijn karakteristieke aanzicht kan behouden.

Het onderzoek wees  uit dat de beuken niet voldoende water en voeding krijgen. Volgens de gemeente kan dit opgelost worden door bijvoorbeeld een deel van de opgehoopte bladeren weg te halen. Deze laag is nu veel te dik. Hier wordt maandag mee begonnen.

De andere maatregelen worden in het eerste kwartaal van 2017 uitgevoerd, zoals het beluchten van de grond en het aanbrengen van diverse voedingsstoffen.

Vorig jaar werden uit veiligheidsoverwegingen negen instabiele bomen ‘uitgekleed’. Daarna is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de overige bomen om de oorzaak te achterhalen.

 

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten