‘Het maakt me wel weer boos’; bij Spar in Dieren voor vijfde keer in drie jaar ingebroken

Foto: Facebook Spar Dieren

 DIEREN – Eigenaar Martin Eijkman van buurtsuper Spar in Dieren lacht als een boer met kiespijn. Bij zijn supermarkt werd in de nacht van dinsdag op woensdag voor de vijfde keer in drie jaar tijd ingebroken. Voor de vierde keer gingen de inbrekers er echter zonder buit vandoor.

‘We houden er een hilarisch filmpje aan over van mannen die de sigarettenkast niet open krijgen. Maar het maakt me wel weer boos’, vertelt Eijkman aan Omroep Gelderland. ‘Die inbraken kosten ons veel energie en tijd, die we veel liever besteden aan iets anders.’

Zonder buit vertrokken

Dieven sloegen dinsdagnacht dus weer toe. Ze sloegen een ruit van de supermarkt in en probeerden sigaretten te stelen. De kast waar de rookwaren in lagen, was echter met geen mogelijkheid open te krijgen. Daarna zijn de inbrekers zonder buit weer vertrokken.

Eijkman: ‘Na die eerste inbraak – toen er voor 12.000 euro aan sigaretten werd meegenomen – hebben we een stalen rolluik geïnstalleerd met een brede geleidingsrail. Deze is heel moeilijk te slopen en ook deze keer is het de inbrekers niet gelukt.’

Ligging

Waarom er bij zijn supermarkt al voor de vijfde keer ingebroken is, weet de eigenaar ook niet. Mogelijk ligt dit aan de ligging. ‘De winkel ligt aan de rotonde. Inbrekers kunnen dus vier kanten op. Gelukkig zit alles potdicht en is er dus bij ons niks te halen.’