Boer in Velp vreest deadline Campina bij ‘gevaarlijke’ overgang

Foto: Google Streetview

VELP – Boer Nieuwenhuis uit Velp staat onder enorme tijdsdruk. Hij moet voor vrijdag met een oplossing komen voor de ‘gevaarlijke’ spoorwegovergang bij zijn bedrijf.

Zo niet, dan komt FrieslandCampina geen melk meer bij hem ophalen aan de Zutphensestraatweg. En dat zou de doodsteek kunnen betekenen voor zijn melkveehouderij.

Om de melk bij de boerderij op te halen, moet de Campina-chauffeur zijn tankauto vanaf het huis van de familie Nieuwenhuis, via een korte bijna haakse bocht het spoor oprijden. De oplossing zou moeten komen door het aanleggen van een nieuwe 400 meter lange weg.

Boer Nieuwenhuis voelt wel de tijdsdruk. ‘We hebben FrieslandCampina een brief gestuurd met het verzoek om de datum van 16 december op te schorten, maar dat is afgewezen. We zijn druk bezig alles voor elkaar te krijgen, maar het vergunningstraject vergt veel tijd. We hebben met meer partijen te maken dan we vooraf hadden gedacht, zoals de Gasunie. De meeste partijen zijn bereid mee te werken. Dinsdagavond komt het aan de orde in de cultureel-historische commissie van de gemeente. Die lijken er zeker positief in te staan, net zoals ProRail en Het Geldersch Landschap. Als het allemaal rond komt, zou de weg er binnen een week kunnen liggen.’