Kerstconcert in 12e eeuwse kerk “De Oude Jan” in Velp

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

VELP – Kamerkoor Panta Rhei Vocaal zal zondagmiddag om 15.30 uur in het Romaanse kerkje ‘De Oude Jan’ in Velp eeuwenoude en bekende Kerstliederen zingen. Dirigent Frank Litjens, ook bekend als dirigent van het Velper Bach Ensemble, stelde een sfeervol programma samen, dat wordt afgewisseld met enkele vertellingen.

Kamerkoor Panta Rhei Vocaal, bestaande uit zestien (bijna) professionele zangers en zangeressen uit Arnhem en wijde omgeving, zingt gewoonlijk op uitnodiging bij gelegenheden en gebeurtenissen die met afscheid, verlies en herdenken te maken hebben. In de ruim twintig jaar dat ze bestaan, heeft Panta Rhei Vocaal een gevarieerd repertoire opgebouwd: klassieke en eigentijdse muziek, religieus en niet-religieus, gregoriaans, liederen van Huub Oosterhuis en andere hedendaagse liedschrijvers.

Iedere derde zondag van de maand organiseert Stichting Vrienden van de Oude Jan om 15.30 uur een kort middagconcert-zonder- pauze in de 12e eeuwse kerk aan de Kerkstraat 56 in Velp. Na afloop is er een gratis drankje – deze keer ook glühwein – voor alle bezoekers. Iedereen is van harte welkom. Kinderen hebben gratis toegang. De entree is 10 euro. Vrienden Oude Jan 8 euro en bezitters Gelrepas en jongeren tot 18 jaar betalen 5 euro. www.vriendenvandeoudejan.nl