Streeknieuws

Een openluchtzwembad teruggegeven aan de natuur; dat ziet er zo uit

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

VELP – Het openluchtzwembad Beekhuizen in Velp werd na de oorlog gebouwd en eind jaren tachtig gesloten.  In 2007 ging het beheer over naar de Stichting Broedplaats Beekhuizen en gaf het terrein terug aan de natuur.

Het natuurterrein is sinds deze maand open voor wandelaars. Dit was één van de voorwaarden van de gemeente Rheden om op het terrein zes huizen te bouwen. In het gebied leven onder meer ijsvogels, vleermuizen, dassen, reeën, en ringslagen.

Een openluchtzwembad teruggegeven aan de natuur ziet er zo uit.

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten