Streeknieuws

‘Alex Wiegmink op Posbank bij Rheden doodgeschoten om zijn auto’

Peter Wiegmink in 2009 tijdens de Alex Memorial Loop op de Posbank. Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

RHEDEN – Alex Wiegmink uit Drempt werd in 2003 doogeschoten om zijn auto. Dat onthult zijn broer Peter Wiegmink in het tv-programma ‘Helden van 2016’ van Omroep Gelderland.

‘Ik mag het nu eindelijk vertellen van het coldcaseteam. De reden waarom Alex doodgeschoten is, is eigenlijk een hele simpele: ze wilden gewoon zijn auto hebben. Een hele bizarre reden natuurlijk’, zegt Peter Wiegmink in het programma.

Alex Wiegmink uit Drempt werd in 2003 tijdens een rondje hardlopen op de Posbank doodgeschoten. Zijn uitgebrande auto werd later in het Brabantse Erp teruggevonden.

Begin vorige maand kwam er na ruim dertien jaar een doorbraak in de zaak. Na een uitzending van Opsporing Verzocht met daarin nieuwe aanknopingspunten in het onderzoek, meldde een 55-jarige man uit Boekel zich op het politiebureau. Later werd ook een 43-jarige man uit Veghel aangehouden.

Kijk hier het fragment van mediapartner Omroep Gelderland.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten