Streeknieuws

Minder dan de helft van de Rhedenaren is gelovig

Foto: archief Martin de Jongh

VELP – Minder dan de helft van de volwassen inwoners van de gemeente Rheden is gelovig. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.  Bijna 57 procent is niet gelovig en iets meer dan 43 procent wel.

Ongeveer dertien procent van de volwassen inwoners gaat minimaal één keer per  maand naar een religieuze dienst.

Uit cijfers blijkt dat 14,2 procent rooms-katholiek is, gevolgd door hervormd met 10 procent, protestants met 9,5 procent en gereformeerd met 2,5 procent.

Verder is 2,5 procent van de volwassen inwoners moslim en 0,4 procent is joods of boeddhist. Hindoe staat op nul. Nog eens 3,9 procent heeft een andere geloofsovertuiging.

Over de gemeente Rozendaal zijn geen cijfers bekend.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten