Streeknieuws

Overname sociale werkvoorziening Presikhaaf Bedrijven van de baan

Foto: Pixabay

ARNHEM / DE STEEG – De overname van Presikhaaf Bedrijven, de sociale werkvoorziening voor Arnhem en omgeving, is van de baan.

De tien gemeenten, waaronder Rheden, in het algemeen bestuur hebben besloten niet verder te onderhandelen met overnamekandidaat GoedWerkt. Het is nog onduidelijk wat dit betekent voor de ongeveer 3 duizend medewerkers van Presikhaaf Bedrijven.

Volgens het gemeentelijk onderhandelingsteam legt GoedWerkt alle risico’s van een overname bij de gemeenten neer. De medewerkers van Presikhaaf zijn teleurgesteld.

‘Het is oneerlijk van dit algemeen bestuur om GoedWerkt zo te bekritiseren, terwijl zij al jaren niet goed voor ons zorgen’, zegt een van hen.

Het gemeentebestuur van Arnhem presenteerde eerder deze week een plan om een eigen sociaal werkbedrijf te beginnen. De andere negen gemeenten die hun sociale werkvoorziening hebben ondergebracht bij Presikhaaf Bedrijven, kunnen hierbij aansluiten.

Vakbond FNV vindt het belangrijk dat de regionale samenwerking niet verloren gaat. Als gemeenten voor zichzelf beginnen, is het risico dat hele afdelingen van de sociale werkvoorziening uit elkaar vallen.

Alle betrokken gemeenten gaan op zoek naar een oplossing, maar voorlopig blijft de toekomst van de medewerkers van Presikhaaf Bedrijven onzeker.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten