Dijkhuizenplantsoen in Velp wordt geopend door burgemeester

Foto: Google Streetview

VELP – Op woensdag 11 januari, de 80e verjaardag van Guus Dijkhuizen, onthult burgemeester Petra van Wingerden tegen 17.00 uur het Guus Dijkhuizenplantsoen in Velp 

Guus Dijkhuizen uit Velp richtte onder meer Kunsthuis 13 en Klas Vijf op en overleed in 2013. Het plantsoen ligt naast Klas Vijf, een galerie voor de hedendaagse beeldende kunst. Zijn galerie was ook zijn woning, waar hij is overleden.

Vrienden en bewonderaars van Guus Dijkhuizen kwamen met het idee om het plantsoen te vernoemen naar Guus Dijkhuizen. De gemeente omarmde het idee.

Overigens moet de gemeente wel een uitzondering op de regel maken. Straten mogen alleen vernoemd worden naar mensen die al tien jaar of langer dood zijn. Omdat er volgens de gemeente veel draagvlak is, maakt de gemeente een uitzondering.

Er is woensdag 11 januari vanaf 16.00 uur van alles te doen op het Dijkhuizenplantsoen. Er speelt een pianist, schakers spelen en na het welkomstwoord van Stef de Wit en uitleg over het plein gaat een dansworkshop van Saraja de Jonge van start.

Na de onthulling door burgemeester Petra van Wingerden speelt er nog een pianist en zijn er drankjes en gaat de dansworkshop weer verder.