Streeknieuws

Leerlingenvervoer in Rheden en Rozendaal gaat over naar AVAN

Foto: Studio Rheden

DE STEEG – Het leerlingenvervoer in de gemeenten Rheden en Rozendaal gaat vanaf 1 augustus over naar vervoersorganisatie AVAN. Het huidige contract met Connexxion wordt opgezegd.

AVAN verzorgt sinds 1 september 2016 al de regiotaxi in de gemeenten Rheden en Rozendaal. In het begin zorgde dit voor veel klachten van gebruikers van de regiotaxi.  Ook waren er klachten over het leerlingenvervoer in Arnhem en vier Liemerse gemeenten. Daar begon AVAN op 1 september al met het leerlingenvervoer.

De Adviesraad Sociaal Domein Rheden Rozendaal had daarom de gemeenten Rheden en Rozendaal geadviseerd om nog een jaar te wachten met het onderbrengen van het leerlingenvervoer bij  AVAN, maar de gemeenten leggen dit advies naast zich neer.

Volgens Rheden en Rozendaal heeft AVAN na alle opstartproblemen al diverse veranderingen doorgevoerd. Zo worden op zoveel mogelijk ritten vaste chauffeurs ingezet. De gemeenten verwachten dat de opstartproblemen voor het begin van het nieuwe schooljaar zijn opgelost.

Door ook het leerlingenvervoer bij AVAN onder te brengen hopen Rheden en Rozendaal op termijn goedkoper uit te zijn.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten