Streeknieuws

Kwart lijstje ergernissen Rhedenaren aangepakt

Wethouder Ronald Haverkamp en Chris van Zwam van Rhedens Dorpsbelang. Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – Een kwart van de ergernissen in de straten van het dorp Rheden die werden aangekaart door Rhedens Dorpsbelang zijn inmiddels opgelost. Dat meldt de gemeente Rheden. Rhedens Dorpsbelang leverde eind vorig jaar een lijstje van 162 punten in die beter zouden kunnen.

Het ging onder meer om scheve stoeptegels, kapotte stoepranden en achterstallig groenonderhoud, maar ook tientallen knelpunten van overhangend groen bij tuinen van woningen, het groen bij de jachthaven en hondenpoep.

Een kwart van het lijstje heeft de gemeente inmiddels aangepakt. De rest moet voor het eind van het jaar zijn opgelost. Daarvoor maakt de gemeente samen met Rhedens Dorpsbelang een plan.

In eerste instantie leek het onmogelijk om alle punten aan te pakken, omdat de gemeenteraad eerder structureel vijf ton had bezuinigd op het onderhoud. Inmiddels is er extra geld beschikbaar gesteld.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten