Lied jongste zoon Alex Wiegmink te horen tijdens laatste Alex Memorial Loop

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Het nummer van de jongste zoon van de vermoorde Alex Wiegmink zal zondag te horen zijn bij de laatste Alex Memorial Loop op de Posbank bij Rheden. Jos Wiegmink schreeft het nummer ‘De onbekende man’. Dit lied gaat over zijn vader.

Alex Wiegmink uit Drempt werd in januari 2003 om het leven gebracht tijdens een rondje hardlopen op de Posbank bij Rheden. De zaak bleef bijna veertien jaar onopgelost, maar in november kwam er een doorbraak. Twee mannen uit Brabant werden opgepakt in deze zaak.

Jarenlang werd door hardloopmaatje Aad Steylen een Alex Memerial Loop gehouden. Na tien jaar stopte Steylen met deze herdenking, maar nu de zaak lijkt opgelost wordt de loop nog een keer gehouden.

De Alex Memorial Loop in 2009. Foto: Martin de Jongh

De herdenking begint zondag om 09.00 uur op de plek waar Wiegmink werd doodgeschoten. Dat is op de parkeerplaats aan de Burgemeester Bloemersweg. Een half uur eerder vertrekken de trimmers van De Elsberg naar de bewuste parkeerplaats.

Niet alleen de jongste zoon van Alex Wiegmink is aanwezig. Ook de andere twee zoons en twee broers zijn aanwezig, net als weduwe Greet.

Na een toespraak en een minuut stilte zal het kruis dat altijd tijdens de Alex Memorial Loop op de parkeerplaats werd neergezet worden begraven.

Luister hier naar het nummer ‘De onbekende man’ van Jos Wiegmink

https://youtu.be/T_5Agz1uKg0