Bouw parkeergarage station Dieren kan na jaren van protest beginnen

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

DIEREN – Het ziet er naar uit dat de gemeente Rheden deze zomer kan starten met de bouw van de nieuwe parkeergarage bij het station in Dieren. Het is de gemeente gelukt om de laatste woning aan de Noorder Parallelweg te kopen.

De bewoners hadden zich jarenlang verzet tegen de verkoop van hun woning. Daardoor kon er niet met de bouw van de parkeergarage begonnen worden.

Wethouder Nicole Olland is blij dat de gemeente en de bewoners eruit zijn gekomen: ‘Het heeft lang geduurd, maar gelukkig zijn we er uiteindelijk onderling goed uitgekomen. Nu kunnen we hopelijk in juli starten met de bouw van de parkeervoorziening en dat is goed nieuws voor Dieren.’

Volgens de wethouder loopt er nog een rechtszaak, maar daar maakt zij zich geen zorgen over. ‘De parkeergarage lost veel parkeeroverlast in de Oranjebuurt op en is daarmee een belangrijk onderdeel van het project Traverse Dieren. Het wachten is nu alleen nog op de uitspraak van de rechter over een beroep tegen het besluit om een gedeelte van de Noorder Parallelweg aan de weg te onttrekken. Ik zie deze rechtszaak in februari met vertrouwen tegemoet.’

De bouw van de parkeergarage is onderdeel van Traverse Dieren, het project om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Er komt onder meer een tunnelbak en een voetgangersbrug over het spoor.