Streeknieuws

Bomen karakteristieke Middachterallee onder handen genomen

Foto: Pixabay

DE STEEG – De bomen langs de Middachterallee tussen De Steeg en Ellecom worden onder handen genomen. De aannemer is maandag begonnen met de klus.

De beuken langs de karakteristieke laan verkeren in slechte staat, maar eerder onderzoek wees uit dat bijna alle bomen gered kunnen worden. Daarvoor zijn volgens de gemeente wel maatregelen nodig.

Eén daarvan is dat er in 29 beuken een kroonverankering aangebracht moet worden. Dit is voor de veiligheid. Kroonverankering moet voorkomen dat zware gesteltakken uitbreken. Dit zijn takken die om de harttak staan en de vorm van de boom bepalen. Deze bomen zijn op dit moment te herkennen aan een roodwit lint.

Zes bomen verkeren in zo’n slechte staat dat die binnenkort gekapt moeten worden. Hiervoor is een vergunning aangevraagd. Deze beuken zijn te herkennen aan een roze stip.

Daarnaast moet er om de paar jaar gesnoeid worden, zo ook nu in 2017. Voor het snoeien is aan één kant van de weg het fietspad afgesloten. Fietsers kunnen wel aan de andere kant het fietspad gebruiken.

In 2015 werden ook al negen bomen flink teruggesnoeid, omdat ze instabiel waren geworden.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten