Studio Rheden moet waarschijnlijk weg van De Beemd in Velp

Florijnweg op De Beemd in Velp. Foto: Studio Rheden

VELP – Studio Rheden moet waarschijnlijk alweer weg van bedrijventerrein De Beemd in Velp. Volgens de gemeente Rheden mag de omroep zich helemaal niet vestigen op het bedrijventerrein.

De publieke omroep voor de gemeenten Rheden en Rozendaal zit pas sinds oktober in een bedrijfsverzamelgebouw met kantoren aan de Florijnweg in Velp.

Dit nieuws komt volgens Thea Bremer van Studio Rheden als een bittere pil voor de omroep. ‘We waren net klaar met de inrichting van onze redactie en de bouw van een kleine radiostudio, maar nu moeten we waarschijnlijk weer verhuizen. Hopelijk kunnen we  een nieuwe betaalbare plek vinden, maar dat is gezien het aanbod in de gemeente Rheden absoluut niet makkelijk.’

De omroep kreeg van de gemeente Rheden te horen dat er zich geen omroep op het bedrijventerrein mag vestigen. Dat staat in een bestemmingsplan geregeld. In zo’n plan staan afspraken wat er wel en niet op  een bepaalde plek in de gemeente gevestigd mag worden. Op De Beemd mogen alleen bedrijven zitten zoals autodealers, maar kantoren zoals een adviesbureau, ontwerpbureau of een omroep mogen daar niet zitten.

Dat er geen kantoren zich mogen vestigen op De Beemd noemt Thea Bremer opmerkelijk. ‘We zitten in een gebouw vol met kantoren en dan blijkt dat er geen kantoren gevestigd mogen worden. Daarnaast staan er overal op De Beemd gebouwen met uitsluitend kantoren. Ik vraag mij nu af of die ook allemaal weg moeten van de Beemd?’

De gemeente Rheden kan nog niet aangeven welke gevolgen dit heeft voor alle kantoren op het bedrijventerrein en zoekt dit momenteel uit.

De gemeente denkt ondertussen wel mee met de omroep om een nieuwe plek te vinden.