Streeknieuws

De lammetjes blijven komen, schaakskudde midden in geboortegolf

Foto: herderin Cynthia Berendsen / Rhedense Schaapskudde

RHEDEN – Het is de drukste tijd van het jaar bij de Schaapskudde Rheden. Het ene naar het andere lammetje wordt momenteel geboren.

De lammertijd is de drukste periode voor de schaapskudde. Vijf weken lang zijn Cynthia en haar collega’s dag en nacht bezig. Schaap Dikke Toos was vrijdagmiddag de eerste. Zij kreeg een tweeling. Sindsdien zijn er al tientallen lammetjes geboren.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

De Rhedense Schaapskudde verwacht dat er veel lammetjes worden geboren en heeft er een prijsvraag aan verbonden. Wie het aantal lammetjes goed raadt, mag een dag mee met herder en schapen.

Op 26 maart wordt er Lammetjesdag in Rheden gehouden.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten