Inval in Dieren in onderzoek naar grootschalige incassofraude

Foto: Pixabay

DIEREN – Rechercheurs hebben een adres in Dieren bezocht in een onderzoek naar grootschalige incassofraude. Dat gebeurde ook in Arnhem en Zutphen.

Op de adressen is beslag gelegd op gegevensdragers en administratie. Daarnaast werden banktegoeden en luxegoederen zoals twee personenauto’s en camper in beslag genomen.  Er is nog niemand aangehouden in deze fraudezaak.

De recherche begon een onderzoek, nadat er informatie was binnengekomen uit onder meer België en na aandacht in het tv-programma Radar.

Daarbij bleek dat er op grootschalige wijze incassofraude werd gepleegd over een periode van januari 2015 tot en met januari 2017. Meerdere inwoners van Nederland en België werden zo via onterechte automatische incasso’s gedupeerd.

De automatisch geïncasseerde geldbedragen, naar schatting enkele miljoenen euro’s op jaarbasis, werden grotendeels naar het buitenland doorgesluisd. De slachtoffers werden vaak vanuit callcenters in het buitenland benaderd.