Streeknieuws

Minder geluidsoverlast langs het spoor, Dieren blijft een probleem

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

DIEREN – De geluidsoverlast door treinen op het spoor in de gemeente Rheden is de afgelopen jaren verminderd. Dat staat in een rapport van ProRail. Alleen bij Dieren worden de normen nog overschreden.

Door andere materieelinzet blijft volgens ProRail op de meeste plekken langs het spoor tussen Arnhem en Zutphen de geluidsoverlast onder de normen.

Bij het station in Dieren is dat nog niet het geval. ProRail wil hier raildempers aanleggen en daardoor moet het lawaai van de treinen bij het station ook onder de normen blijven.

De gemeente Rheden zal bij een overleg met ProRail nog eens aandringen op de aanleg van raildempers bij het station in Dieren.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten