Streeknieuws

Rhedense basisscholen krijgen extra hulp met sport en cultuur

Foto: Pixabay

DE STEEG – Basisscholen in de gemeente Rheden krijgen ook de komende jaren extra hulp op het gebied van cultuur, sport en mediawijsheid. Dat hebben de gemeente Rheden, Rhedense basisscholen, Sportbedrijf Rheden, Cultuurbedrijf RIQQ en Bibliotheek Veluwezoom met elkaar afgesproken.

De scholen kunnen via een menu zelf de activiteiten en ondersteuning kiezen. Op het gebied van sport krijgen de scholen bijvoorbeeld ondersteuning bij activiteiten in de pauze, maar ook bij de organisatie van een sportdag en kleutergym.

Bij cultuur gaat het onder meer om het organiseren van een museumbezoek of hulp bij het vormgeven van muziekonderwijs. Met mediawijsheid moeten kinderen kennis maken met onder meer media en techniek, zoals internet en programmeren.

Sinds enkele jaren worden deze lessen al gegeven dankzij de samenwerking. De samenwerkingsovereenkomst is nu verlengd tot en met 2019.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten