Streeknieuws

‘Gelukkig niet elke dag’: Agenten doen verhaal na vondst lichaam 78-jarige vrouw uit Dieren

Foto: archief Studio Rheden

TERWOLDE / DIEREN – ‘Gelukkig niet elke dag’. Agenten van de politie Voorst en Epe vertellen hun verhaal na de vondst van het stoffelijk overschot eerder deze week van een 78-jarige vrouw uit Dieren.

‘We beschrijven geen details, maar het stoffelijk overschot lijkt grotendeels niet meer op dat van een mens. Het is erg makkelijk om te zeggen dat dit bij ons werk hoort, maar ook voor ons is het even slikken…. we gaan aan de slag!’

Ze beschrijven de heftige dag op de Facebookpagina van de politie Voorst. ‘Een kwartier later staan de normaal lege uiterwaarden vol met voertuigen en hulpverleners. Er worden foto’s gemaakt, binnenvaartschepen worden afgeremd om het water zoveel mogelijk vrij van golfslag te houden en er wordt sporenonderzoek in het water verricht.’

Maar dan moet volgens de agenten het moeilijkste van de dag nog beginnen. ‘Het bergen van het stoffelijk overschot. Ook dit gebeurt met de grootste voorzichtigheid en respect. Met name voor nabestaanden kan dit van grote waarde zijn.’

Voor de betrokken agenten wordt na zo’n incident goed gezorgd. ‘Zij worden stuk voor stuk begeleid door het TCO. Dat is een team van collega’s die ondersteuning kunnen bieden bij het verwerken van dit soort heftige incidenten. Gelukkig… niet elke dag.’

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten