Streeknieuws

Mogelijk oplossing voor verdwijnen buslijn 29 in Rheden

Busstation bij Arnhem Centraal. Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Er is hoop op een oplossing voor het verdwijnen van buslijn 29 in Rheden. Dat zegt wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden.

Bij de invoering van de nieuwe dienstregeling werd buslijn 29 op zaterdag geschrapt. Volgens Haverkamp maakte er maar vijftien mensen op een zaterdag gebruik van de buslijn en dat is voor vervoerder Breng onrendabel. Daarom werd de buslijn niet meer in de nieuwe dienstregeling opgenomen.

In het dorp Rheden was ophef ontstaan over het verdwijnen van de buslijn op zaterdag. Er werd onder meer een handtekeningenactie gehouden.

Haverkamp is daarom in gesprek gegaan met Breng. ‘Daar heb ik de situatie voorgelegd en gezegd dat wij het toch wel heel jammer vinden dat de lijn weggaat en hopen dat er een alternatief zou kunnen komen.’

Breng heeft twee alternatieven gevonden. ‘Die alternatieven zijn gelijkwaardig aan lijn 29 en één van de twee alternatieven is zelfs denk ik nog beter dan lijn 29’, zegt Haverkamp. Hij wil niet aangeven wat die alternatieven zijn.

Breng vindt volgens Haverkamp beide alternatieven haalbaar, maar de vervoerder moet eerst toestemming van de provincie Gelderland krijgen. Haverkamp verwacht vrijdag duidelijkheid te hebben. ‘Ik heb goede hoop dat ze voor één van die twee alternatieven kiezen.’

 

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten