Mogelijk oplossing voor verdwijnen buslijn 29 in Rheden

Busstation bij Arnhem Centraal. Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Er is hoop op een oplossing voor het verdwijnen van buslijn 29 in Rheden. Dat zegt wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden.

Bij de invoering van de nieuwe dienstregeling werd buslijn 29 op zaterdag geschrapt. Volgens Haverkamp maakte er maar vijftien mensen op een zaterdag gebruik van de buslijn en dat is voor vervoerder Breng onrendabel. Daarom werd de buslijn niet meer in de nieuwe dienstregeling opgenomen.

In het dorp Rheden was ophef ontstaan over het verdwijnen van de buslijn op zaterdag. Er werd onder meer een handtekeningenactie gehouden.

Haverkamp is daarom in gesprek gegaan met Breng. ‘Daar heb ik de situatie voorgelegd en gezegd dat wij het toch wel heel jammer vinden dat de lijn weggaat en hopen dat er een alternatief zou kunnen komen.’

Breng heeft twee alternatieven gevonden. ‘Die alternatieven zijn gelijkwaardig aan lijn 29 en één van de twee alternatieven is zelfs denk ik nog beter dan lijn 29’, zegt Haverkamp. Hij wil niet aangeven wat die alternatieven zijn.

Breng vindt volgens Haverkamp beide alternatieven haalbaar, maar de vervoerder moet eerst toestemming van de provincie Gelderland krijgen. Haverkamp verwacht vrijdag duidelijkheid te hebben. ‘Ik heb goede hoop dat ze voor één van die twee alternatieven kiezen.’