Streeknieuws

Grijze container vanaf 2018 minder vaak aan de straat

Foto: Pixabay

DE STEEG – Inwoners van de gemeente Rheden mogen vanaf 2018 nog maar één keer in de drie weken de grijze afvalcontainer aan de straat zetten. Dat heeft de gemeenteraad van Rheden unaniem besloten.

De gemeente verwacht niet dat huishoudens met een overvolle grijze container komen te zitten. Door minder vaak het restafval op te halen hoopt Rheden dat inwoners bewuster het afval gaan scheiden, waardoor de grijze container minder snel vol zit. Rheden heeft de ambitie dat 75 procent van het afval in 2020 wordt gescheiden.

Toch levert minder vaak de container legen ook een flinke besparing op. De gemeente hoopt 12 procent te kunnen bezuinigen op het inzamelen van afval.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten