Streeknieuws

De heide heeft weer de ruimte op Rozendaalse Veld

Foto: Martin de Jongh

ROZENDAAL – Tientallen natuurliefhebbers uit de gemeente Rheden hebben de mouwen weer opgestroopt. Ze namen zaterdag op de jaarlijkse Heidewerkdag de heide op het Rozendaalse Veld onder handen.

‘Anders zou het hier alleen maar bos worden’, zegt vrijwilligster Judith Wassing. ‘En dat willen we niet.’ Daarom werden de bomen in het gebied zaterdag gesnoeid.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

‘Ik houd van dennenbomen, maar ook van heide’, zegt Jeanette Geurkink, een andere vrijwilligster. ‘Ze kunnen helaas niet samengaan. Dus om de heidenatuur de ruimte te geven, moeten de dennenbomen en de berkenboompjes helaas wijken.’

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten