Streeknieuws

Vrijdag geplande ‘stroomstoring’ in Dieren

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

DIEREN – Tientallen panden in Dieren zitten vrijdag een paar uur zonder stroom. Het gaat om een geplande ‘stroomstoring’ van netbeheerder Liander vanwege de werkzaamheden voor Traverse Dieren, het verkeersproject om de doorstroming van het verkeer door Dieren te verbeteren.

Het gaat om zeventig panden tussen de Wilhelminaweg en de Burgemeester Willemstraat, ten zuiden van de spoorlijn. De bedrijven en bewoners zitten tussen 10.00 en 12.00 uur zonder elektriciteit.

De stroomonderbreking is nodig na de bomenkap voor het project. Er staan nog boomstronken, maar sommige stroomkabels zijn volledig vergroeid met de wortels. Om de boomstronken en de  kabels te ontwarren en daarna de kabels te verleggen haalt Liander twee uurtjes de stroom van de panden af.

Als vrijdag  de stroom eraf gaat, vallen ook de verkeerslichten op de kruisingen N348/Kanaalweg en N348/Wilhelminaweg uit. Daarom worden verkeersregelaars ingezet.

De betrokken huiseigenaren zijn op de hoogte gesteld. Bij slecht weer of calamiteiten kunnen de werkzaamheden uitgesteld worden.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten