Streeknieuws

Man uit Rheden veroordeeld voor stalken ex-partner

Foto: Pixabay

RHEDEN – Een 49-jarige man uit Rheden is veroordeeld voor het stalken van zijn ex-partner. De stalking duurde ongeveer drie maanden. Hiervoor kreeg de man een werkstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk, opgelegd.

De stalking begon met het achterlaten van een roos met een briefje voor zijn ex-partner in een restaurant waar zij met een vriendin aan het eten was. Daarna bleef de man veel berichten sturen, met name via WhatsApp. Ook werd de vrouw op straat aangesproken.

De rechtbank rekent het de man aan dat hij met zijn handelen geheel voorbij is gegaan aan de gevoelens van zijn ex-partner en slechts oog heeft gehad voor zichzelf en het uiten van zijn eigen gevoelens. In het voordeel van de man houdt de rechtbank rekening met het feit dat de man niet eerder is veroordeeld voor soortgelijke delicten.

Het voorwaardelijke deel van de straf heeft als doel om de man ervan te weerhouden in de toekomst opnieuw een soortgelijk strafbaar feit te begaan. Gelet op het feit dat de man nog niet eerder in aanraking is gekomen met justitie, vindt de rechtbank het niet passend om een voorwaardelijke straf in de vorm van een gevangenisstraf, zoals door de officier van justitie geëist, op te leggen.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten