Overlast honden Rozendaalse Veld, geen nieuwe hondenuitlaatservices toegelaten

Foto: Martin de Jongh

VELP – De gemeente Rheden stelt paal en perk aan het aantal hondenuitlaatservices die gebruik maken van het het Rozendaalse Veld op de Posbank bij Velp.

Het Rozendaalse Veld is een populair gebied om de hond even uit te laten. Niet alleen door mensen in de buurt, maar ook door hondenuitlaatservices. Dat zorgt volgens de gemeente Rheden voor steeds meer overlast. Bezoekers hebben steeds meer moeite met grote groepen honden, terwijl het aantal uitlaatservices juist toeneemt, meldt de gemeente.

In het hondenlosloopgebied mogen honden loslopen maar er zijn wel regels. Fietsers, hardlopers, kinderen of hondenuitlaatservices mogen geen hinder hebben van een hond. Ook het storen van bijvoorbeeld zwijnen en het graven van kuilen moet voorkomen worden.

De gemeente heeft daarom besloten dat er geen nieuwe hondenuitlaatservices bij mogen komen. Verder hebben de ondernemers zelf hun onderlinge aangescherpt. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat ze de honden snel in- en uitlaten op de parkeerplaatsen. Ook zijn ze binnenkort herkenbaar aan een logo.