Streeknieuws

Overlast honden Rozendaalse Veld, geen nieuwe hondenuitlaatservices toegelaten

Foto: Martin de Jongh

VELP – De gemeente Rheden stelt paal en perk aan het aantal hondenuitlaatservices die gebruik maken van het het Rozendaalse Veld op de Posbank bij Velp.

Het Rozendaalse Veld is een populair gebied om de hond even uit te laten. Niet alleen door mensen in de buurt, maar ook door hondenuitlaatservices. Dat zorgt volgens de gemeente Rheden voor steeds meer overlast. Bezoekers hebben steeds meer moeite met grote groepen honden, terwijl het aantal uitlaatservices juist toeneemt, meldt de gemeente.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

In het hondenlosloopgebied mogen honden loslopen maar er zijn wel regels. Fietsers, hardlopers, kinderen of hondenuitlaatservices mogen geen hinder hebben van een hond. Ook het storen van bijvoorbeeld zwijnen en het graven van kuilen moet voorkomen worden.

De gemeente heeft daarom besloten dat er geen nieuwe hondenuitlaatservices bij mogen komen. Verder hebben de ondernemers zelf hun onderlinge aangescherpt. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat ze de honden snel in- en uitlaten op de parkeerplaatsen. Ook zijn ze binnenkort herkenbaar aan een logo.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten