Verenigingen

Octo Voces in Muziekale Vesper in Dorpskerk in Rheden

Foto: Wikimedia Commons / Michelverbeek

RHEDEN – Op 12 maart wordt weer een oecumenische Muzikale Vesper gehouden in de Dorpskerk van Rheden. Medewerking verleent het koor Octo Voces uit Arnhem o.l.v. Erlo van Druten, terwijl het orgel bespeeld wordt door Frank van Mierlo.

In de Veertigdagentijd, voorbereidingstijd op het Paasfeest, is een tijd van bezinning en versobering, een tijd om de stilte te zoeken en terug te keren naar God.

In de (meezing)liederen, gedichten en schriftlezingen zal dit dan ook door klinken. Het koor zal o.a. liederen ten gehore brengen van Purcell, Rutter, Duruflé en Palestrina. De Muzikale Vespers, die geënt zijn op de Anglicaanse Evensong-traditie vormen steeds weer een klein uur van spirituele bezinning en genieten van prachtige muziek.

De vesper begint om 19.30 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis, na afloop is er wel een collecte.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten