Doesburger krijgt vijf jaar cel en tbs voor jarenlang misbruik dochter

Foto: Pixabay

DOESBURG – Een 62-jarige man uit Doesburg is veroordeeld voor het jarenlang misbruiken van zijn jonge dochter. De man kreeg van de rechter vijf jaar cel en tbs met voorwaarden.

Naast het misbruik van zijn dochter is de straf ook voor het bezit van kinderporno en ontucht met een baby. De Doesburger heeft alles bekend.

‘Door het 6 jaar lang misbruiken van zijn jonge dochter heeft hij op afschuwelijke wijze misbruik gemaakt van zijn vaderrol. Het vertrouwen dat zijn dochter in hem mocht stellen is diepgaand geschonden’, aldus de rechtbank. Ook het misbruik van de baby is de ouders niet in de koude kleren gaan zitten. ‘De angst en woede die dit handelen bij de ouders van de baby teweeg heeft gebracht is groot’, aldus de rechtbank.

Naast de celstraf vindt de rechtbank, evenals de officier van justitie en de advocaat, het van groot belang dat de man wordt behandeld. Daarom krijgt de man ook tbs. De Doesburger moet daarnaast een schadevergoeding aan zijn dochter en de ouders van de baby betalen.