Buurtschap van Dieren en Stichting Twinckel plant de historische Buurtbeuk op de grond van Hof van Dieren

Foto: Pixabay

DIEREN – Op 10 maart om 14.30 uur wordt door de Buurtschap van Dieren samen met de Stichting Twickel de historische Buurtbeuk opnieuw geplant. De Buurtbeuk was een boom aan de rand van het Dierense bos waar in het verleden de geërfden bijeenkwamen om te vergaderen. Al op 4 maart 1524 zo blijkt uit de archieven was er sprake van een vergadering “ in het Dierenre Boss under un Bueren Buecke”.

De boom wordt geplant op de gronden van de Hof te Dieren eigendom van de Stichting Twickel aan de rand van het bos op de Schapenberg nabij de Koningsallee en het rolstoelpad.

De boom zal gezamenlijk geplant worden door de Stichting Twickel in de persoon van R.F. graf zu Castell – Rüdenhausen, bewoner van kasteel Twickel, door Drs. W.A. baron Schimmelpenninck van der Oije, Commandeur van Dieren van de Ridderlijke Duitsche Orde – Balije van Utrecht, door wethouder mevr. N. Olland van de gemeente Rheden en door de president buurtmeester van de Buurtschap van Dieren dhr. A. Lentink.

Voor nadere informatie : Albert Lentink  president – buurtmeester 0313 – 420790 of Jeroen van Gessel buurtmeester – secretaris 0612089190