Benefietconcert voor herbouw afgebrande muziektent in Ellecom

Foto: Martin de Jongh

ELLECOM – Ellecom wil weer een nieuwe muziektent aan de Binnenweg. Op oudjaarsdag brandde de muziektent volledig af. Op 2 april houdt muziekvereniging Excelsior een benefietconcert om geld in te zamelen om een nieuwe muziektent te kunnen bouwen.

Sinds 1948 nam de muziektent een centrale plaats in op het dorpsplein van Ellecom en was een belangrijke ontmoetingsplek voor inwoners en verenigingen. Onder meer de Ellecomse Oranjevereniging en muziekvereniging Excelsior waren er vaak te vinden.

Daders nog niet gevonden

Nu is er weinig meer van over. De muziektent werd waarschijnlijk verwoest door vuurwerk. De daders zijn nog niet gevonden. In de nieuwjaarstoespraak deed burgemeester Petra van Wingerden nog een oproep voor getuigen.

De leden van muziekvereniging Excelsior staken ondertussen de koppen bij elkaar en kwamen met het idee om op 2 april een benefietconcert te houden. Met de opbrengst hoopt de vereniging dat er volgend jaar weer een nieuwe muziektent staat. ‘In 2018 bestaat Excelsior 125 jaar en is daarmee de oudste fanfare in de gemeente Rheden’, zegt Bertus Samberg, voorzitter van Excelsior.

Burgemeester als dirigent

Op 2 april gaan vanaf 10.00 uur veel verenigingen en muzikanten optreden. Daarnaast gaat onder meer burgemeester Petra van Wingerden het orkest van Excelsior dirigeren. Met nog een paar anderen zal zij strijden om de maestro van Ellecom te worden.