IS-verdachte uit Velp door Openbaar Ministerie gedagvaard

Foto: Pixabay

VELP – Een jihadverdachte uit Velp wordt gedagvaard door het Openbaar Ministerie. De 31-jarige Velpenaar wordt ervan verdacht deel te nemen aan de gewapende strijd van IS.

De Velpenaar moet op 23 maart voor de rechtbank verschijnen, maar zover bekend zit hij momenteel in Syrië of Irak. Het lukt het Openbaar Ministerie niet om de Velpenaar te bereiken om de dagvaarding te overhandigen. Er is zelfs geprobeerd contact te zoeken via Twitter, Facebook en WhatsApp.

Toch wil het OM met hun berechting niet wachten tot hij terugkeert naar Nederland. Als de Velpenaar niet aanwezig is wordt de zaak bij verstek behandeld. De Velpenaar kan dan bij een veroordeling bij terugkeer naar Nederland gelijk worden aangehouden en zijn straf uitzitten. Naast de 31-jarige man worden nog negen andere mannen uit onder andere Arnhem gedagvaard.