Verenigingen

Jaarlijkse lampionnenoptocht ter ere van de verjaardag van de koning

Foto: Pixabay

VELP – Ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander wordt in Velp op vrijdag 17 maart een feestelijke lampionnenoptocht georganiseerd.

Stichting Velp voor Oranje en Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt besloten om deze optocht al in maart te houden, omdat het op de verjaardag van de Koning – 27 april – op het tijdstip van vertrek veel te licht is. Alle kinderen krijgen ter plaatse gratis een lampion uitgereikt.

Het verzamelpunt is de Fredericusschool in de Emmastraat. Vanaf 18.45 uur is de school open. Ieder kind krijgt een gratis lampion en een bonnetje voor een traktatie. De optocht vertrekt om 19.15 uur vanaf het schoolplein en de vrolijke stoet trekt ook dit jaar door het centrum van Velp. Traditiegetrouw vormen de muzikanten tot slot een ereboog, waar de deelnemertjes trots doorheen lopen. Na afloop is er drinken voor alle kinderen en natuurlijk ook voor de muzikanten van de Drum- en Showfanfae Mr. H.M. van der Zandt.

Om te stimuleren dat de grotere kinderen ook zelf lampionnen maken, zijn er 10 prijzen beschikbaar gesteld voor de mooiste zelfgemaakte lampionnen. De jurering van de zelfgemaakte lampionnen is op het schoolplein, vanaf 18.45 uur. De prijsuitreiking is meteen na afloop van de optocht in de school.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten