Met een tafelkleed historische verhalen en foto’s bekijken

Foto: ontwikkelaar Hoog en Diep

DIEREN – De gemeente Rheden heeft een bijzonder tafelkleed laten ontwikkelen. Op het tafelkleed staat een afbeelding van Google Maps van de gemeente Rheden. Met een speciaal geprepareerde iPad kunnen historische verhalen met foto’s van de gemeente worden opgeroepen.

Voor ieder dorp van de gemeente is straks een set beschikbaar bestaande uit een kleed, iPad en verhalenboek. Zorginstellingen en dorpshuizen kunnen de set gebruiken, maar ook de bibliotheek of inwoners van een wijk of straat die een keer een verhalenmiddag willen organiseren.

Per dorp gaat de gemeente op zoek naar een partij die de set wil beheren en uitlenen. Dat kan bijvoorbeeld een zorginstelling zijn of een dorpshuis of de bibliotheek.