Streeknieuws

Met een tafelkleed historische verhalen en foto’s bekijken

Foto: ontwikkelaar Hoog en Diep

DIEREN – De gemeente Rheden heeft een bijzonder tafelkleed laten ontwikkelen. Op het tafelkleed staat een afbeelding van Google Maps van de gemeente Rheden. Met een speciaal geprepareerde iPad kunnen historische verhalen met foto’s van de gemeente worden opgeroepen.

Voor ieder dorp van de gemeente is straks een set beschikbaar bestaande uit een kleed, iPad en verhalenboek. Zorginstellingen en dorpshuizen kunnen de set gebruiken, maar ook de bibliotheek of inwoners van een wijk of straat die een keer een verhalenmiddag willen organiseren.

Per dorp gaat de gemeente op zoek naar een partij die de set wil beheren en uitlenen. Dat kan bijvoorbeeld een zorginstelling zijn of een dorpshuis of de bibliotheek.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten