Indrukwekkend om te zien, plaatsing nieuwe voetgangersbrug in Dieren

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

DIEREN – Een nieuwe voetgangersbrug wordt de komende twee weekenden bij het station in Dieren op de definitieve plek gezet. Vooral zaterdag 8 april zijn de hijswerkzaamheden volgens de provincie indrukwekkend om te zien.

Afgelopen weekend werd de liftschacht aan de zuidzijde aan het Stationspleijn geplaatst en een weekend later worden alle brugdelen op hun definitieve plek gezet. Dat gebeurt met een grote kraan. Er wordt ook ’s nachts gewerkt.

https://twitter.com/BdVteD/status/848070567412600832

Speciale kijkplek

De meest indrukwekkende hijswerkzaamheden zijn op zaterdag 8 april te zien. Speciaal voor mensen die willen komen kijken wordt er een plek ingericht om naar de werkzaamheden te kijken. Die plek komt aan de zuidzijde van het station tussen het Stationsplein en het spoor bij het stationsoverpad. De provincie waarschuwt wel om niet met de fiets of auto te komen, omdat er geen parkeerplekken in de buurt zijn.

Foto: gemeente Rheden

Gevolgen voor het verkeer

In verband met de werkzaamheden is de Noorder Parallelweg van vrijdag 7 april 00:00 tot en met maandag 10 april 23:59 uur afgesloten voor verkeer.
De N348 is op zaterdag 8 april ‘s middags tijdelijk dicht tussen de Harderwijkerweg en de Kanaalweg. Het exacte tijdstip en duur van de afsluiting hangt af van de voortgang van de werkzaamheden. Verkeersregelaars leiden het verkeer om.

Geen treinen

In verband met de werkzaamheden rijden er op zaterdag 8 en zondag 9 april geen treinen maar bussen. De bussen staan aan het Wilhelminaplein.