Streeknieuws

Model Wahhab uit Velp: geen wasbordje, maar wel een boodschap

Wahhab Hassoo uit Velp. Foto: Omroep Gelderland

VELP – De 21-jarige Wahhab uit Velp is de best scorende Gelderlander in de ‘Men Universe’-verkiezing. De Gelderse hunk vertelde in de Week van Gelderland waarom hij meedoet aan de verkiezing.

Tussen alle gespierde modellen op de website van Men Universe valt Wahhab Hassoo op: hij toont geen sixpack, maar staat er keurig in een T-shirt. Zijn gespierde buik laat hij in de finale zien, belooft hij.

Hoewel hij ervan heeft gedroomd om model te worden, doet hij vooral mee om nog eens aandacht te vragen voor de benarde situatie van Yezidi’s in zijn geboorteland Irak. Eerder vroeg hij daar bij Omroep Gelderland ook al aandacht voor. Wahhab reisde zelfs af naar Irak om te kijken wat IS aanrichtte.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Echte vluchteling

‘Ik probeer er op allerlei manieren aandacht voor te vragen’, zegt Wahhab. ‘Maar ook om een positief beeld te geven van een echte vluchteling. Heel veel Nederlanders denken dat we voor geld hierheen komen. Maar tegen die mensen zeg ik: we zouden ons land niet voor geld verlaten. We zijn op zoek naar veiligheid, op zoek naar liefde en op zoek naar acceptatie.’

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten