Bejaard echtpaar in Velp op laffe wijze bestolen van 10.000 euro

Foto: Facebook politie Velp

VELP – Een bejaard echtpaar is woensdag in Velp bestolen van 10.000 euro. De daders wisten dit bedrag te pinnen bij twee banken. Een van de verdachten is volgens een signalement van de politie ongeveer vijftien jaar oud.

De vrouw van het stel pinde bij de Action in Velp en daar hebben vermoedelijk de daders de pincode afgekeken. Een kwartiertje later werd het echtpaar bij het parkje bij het wooncomplex Nieuw-Schoonoord aan de Hoofdstraat in Velp aangesproken door de drie daders.

Zij vroegen de weg naar het ziekenhuis en hielden de slachtoffers een kwartier aan de praat. Op dat moment is vermoedelijk de portemonnee gestolen. Die zat in de tas die op de rollator stond.

Vervolgens is tussen 14:20 en 14:26 uur bij zowel de Rabobank als de ABN-Amro bank in Velp in totaal ruim 10.000 euro gepind met de gestolen pinpas.

De politie heeft een signalement van de drie vermoedelijke daders vrijgegeven. Ook de camerabeelden worden onderzocht.

De signalementen van de drie.

Verdachte 1: Een vrouw met een lichtgetinte huidskleur, zij was circa 50 jaar oud en was ongeveer 1.60 meter lang. Zij had een normaal postuur en was gekleed in een donkere jas. Zij had zwarte haren tot in haar nek. 

Verdachte 2: Een meisje met een lichtgetinte huidskleur, zij was circa 15 jaar oud en was ongeveer 1.50 meter lang. Zij had een normaal postuur.

Verdachte 3: Een man met een lichtgetinte huidskleur, hij was circa 22 jaar oud en was ongeveer 1.75 meter lang. Hij had een normaal postuur en was gekleed in een donkere jas.