Streeknieuws

Laatste huis gesloopt voor bouw parkeergarage in Dieren

Foto: Martin de Jongh

DIEREN – Het laatste huis voor de bouw van een nieuwe parkeergarage bij het station in Dieren is donderdag tegen de vlakte gegaan. De bouw van de garage kan waarschijnlijk in juli beginnen.

In januari wist de gemeente Rheden de laatste woning aan de Noorder Parallelweg in haar bezit te krijgen. De bewoners hadden zich jarenlang verzet tegen de verkoop van hun woning. Daardoor kon er niet met de bouw van de parkeergarage begonnen worden. Uiteindelijk zijn de bewoners en de gemeente er onderling uitgekomen.

De bouw van de parkeergarage is onderdeel van Traverse Dieren, het project om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Er komt onder meer een tunnelbak en een voetgangersbrug over het spoor.

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten