Streeknieuws

Spectaculaire klus, plaatsing voetgangersbrug op station Dieren

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

DIEREN – Een nieuwe voetgangersbrug wordt dit weekend bij het station in Dieren op de definitieve plek gezet. Vooral zaterdag zijn de hijswerkzaamheden volgens de provincie indrukwekkend om te zien.

Afgelopen weekend werd de liftschacht aan de zuidzijde aan het Stationsplein geplaatst en dit weekend worden alle brugdelen op hun definitieve plek gezet. Dat gebeurt met een grote kraan. Er wordt ook ’s nachts gewerkt.

Kijk live mee

Kijk hieronder naar de webcam op het station in Dieren.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Speciale kijkplek

De meest indrukwekkende hijswerkzaamheden zijn zaterdagl te zien. Speciaal voor mensen die willen komen kijken wordt er een plek ingericht om naar de werkzaamheden te kijken. Die plek komt aan de zuidzijde van het station tussen het Stationsplein en het spoor bij het stationsoverpad. De provincie waarschuwt wel om niet met de fiets of auto te komen, omdat er geen parkeerplekken in de buurt zijn.

Foto: gemeente Rheden

Gevolgen voor het verkeer

In verband met de werkzaamheden is de Noorder Parallelweg van vrijdag 00:00 uur tot en met maandag 10 april 23:59 uur afgesloten voor verkeer.
De N348 is op zaterdag  ‘s middags tijdelijk dicht tussen de Harderwijkerweg en de Kanaalweg. Het exacte tijdstip en duur van de afsluiting hangt af van de voortgang van de werkzaamheden. Verkeersregelaars leiden het verkeer om.

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Geen treinen

In verband met de werkzaamheden rijden er op zaterdag  en zondag geen treinen maar bussen. De bussen staan aan het Wilhelminaplein.

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten